Het Kyon-team

Cindy

Instructeur Treibball

Ik ben Cindy, trotse eigenaar van 6 honden - 4 border collies, 1 mix stafford en 1 border collie / whippet mix. Ook in mijn job ben ik constant met honden bezig. 10 jaar geleden startte ik met mijn eigen hondentrimsalon 't Snuffeltje in Boortmeerbeek. Jarenlang, sinds 1997, heb ik les gegeven in de gehoorzaamheid en deel uitgemaakt van het bestuur.  Stilletjes aan zijn mijn interesses naar andere sporten groter geworden. Zo ben ik dan ook bij de Treibball gekomen en geef ik jullie daar nu les in. Mijn grootste passie binnen de hondensport blijft toch bij de Flyball liggen.

Elke

Penningmeester & Instructeur

Tekst Elke

Femke

Instructeur in opleiding

-

Geoffrey

Voorzitter & Instructeur Gehoorzaamheid

Het Kyon-verhaal begon allemaal op 27 juni 2009 voor mij. Kort na de middag ben ik toen Luna, mijn 3 maanden oude Galgo, gaan halen bij het opvanggezin, waar ze toen kort verbleef. De woensdag daarop was onze eerste puppyles. Met het nodige geduld (ja, Luna wilt nu eenmaal niet gaan liggen als het nat is) en doorzettingsvermogen ben ik met haar in de C-klas geraakt. Elk jaar tijdens de clubwedstrijd staat Luna nog steeds met veel plezier op het terrein. Ondertussen train ik met Sienna, mijn Mechelaar, ook in de C-klas.

Sinds 2013 geef ik ook les op de hondenschool waarbij ik in 2016 mijn officieel KKUSH gehoorzaamheidsinstructeur diploma heb mogen behalen. Vandaag kan je mij in bijna alle klassen terugvinden. In 2016 heb ik van Sandra de fakkel van voorzitter mogen overnemen.

Jeroen

Instructeur Gehoorzaamheid

Tekst Jeroen

Koen

Terreinmeester & Instructeur Gehoorzaamheid (in opleiding)

Mijn naam is Koen en de afgelopen 30 jaar heb ik steeds honden gehad. Sinds 5 jaar ben ik lid bij Kyon alwaar ik met onze Mechelse herder, Oxy, actief gehoorzaamheid train. Momenteel werk ik met haar in de D-klas. In 2019 mocht ik ook een Australische herderpup in ons gezin verwelkomen. In 2019 volgde ik  de theoretische opleiding hondeninstructeur waarvoor ik slaagde en doe nu stage op Kyon met de hoop om het team te versterken na slagen in het praktisch examen. Bijkomend draag ik mee zorg voor het terrein en de installaties.

Rani

Instructeur Gehoorzaamheid

In 2016 ben ik op Kyon gestart met Bacchus, mijn Anatolische herder. Bacchus is de eerste hond die ik zelf volledig opgevoed heb. Momenteel zit ik met Bacchus in de C-klas en ben ik ons aan het voorbereiden op het brevetproef. In 2018 ben ik gestart met mijn opleiding gehoorzaamheid. Ik geef voornamelijk les bij de pups en in de A & B-klas.

Raoul

Instructeur Gehoorzaamheid

Raoul is beroepsmatig dierenarts paarden en kleine hoefdieren. Hij versterkt het team occasioneel in de hogere lessenreeksen.

Sofie

Secretaris & Instructeur Gehoorzaamheid

12 april 2013 kwam mijn eerste hond, Wolfie, in mijn leven. Ik adopteerde hem via een organisatie uit Spanje. Een week later stond ik voor het eerst op Kyon. De hondenkriebel had mij direct goed te pakken en op 7 augustus datzelfde jaar kwam ook Faye, een Spaanse windhond, in mijn leven. Faye was het eerste jaar enorm angstig naar vreemde mensen. Met het nodige geduld en de socialisatie op de hondenschool zit zij nu in de C-klas en is er van angst bijna niets meer te bespeuren. Sinds 2017 volg ik met haar ook de lessen treibball. Wolfie zit eveneens in de C-klas en bereidt zich voor om zijn brevet te halen (apporteren is niet zijn specialiteit).


Op 17 februari 2015 slaagde ik voor mijn theoretisch examen tot hondeninstructeur en begon ik les te geven op Kyon. Na een jaar stage en een praktisch examen haalde ik op 20 februari 2016 mijn officieel KKUSH gehoorzaamheidsinstructeur diploma. Ik geef hoofdzakelijk les in de B-klas.

Vicky

Verantwoordelijke wedstrijd

tekst Vicky

 

0472/973969

Hondenschool Kyon - Sporthal Boortmeerbeek
Sportveldweg z/n 3190 Boortmeerbeek

©2020 door Hondenschool Kyon Boortmeerbeek VZW. Met trots gemaakt met Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now