top of page
20130825-163052.jpg

Gehoorzaamheid

sectie 4B

Hondenschool Kyon maakt gebruik van een positieve beloningsleermethode. Dit wil zeggen dat wij met onze stem, voedsel en speelgoed de hond gaan belonen voor goed gedrag. Ook gaan wij dit gebruiken bij het aanleren van nieuwe commando's.  Dit wil niet zeggen dat wij ongewenst gedrag gaan negeren, verre van. Dit negatief gedrag gaan wij zo snel mogelijk gaan omzetten naar een positief gedrag hetwelke we dan kunnen belonen. Tijdens onze lessen vertellen onze instructeurs jullie meer over deze manier van lesgeven en geven wij jullie tips.

Op Kyon wordt gebruik gemaakt van een halsband, halve-slip of sliptouw/ketting. Het gebruik van tuigjes, harnassen, U-leads, ... wordt niet toegelaten (of dit moest wegens een medische reden zijn)


Download onderstaand bestend om al kennis te maken met de Kyon-terminologie!

Puppy-klas

Vanaf 12 weken starten we met de opleiding van onze jongste leden en hun nieuwe baasjes. We leggen onze focus niet enkel op de oefeningen die de honden later moeten kunnen, maar ook op de socialisatie naar andere honden, mensen en voorwerpen. Op een positieve manier leren we baas en hond volgen, de houdingen, de blijf oefening ... Ook kan je bij ons terecht voor algemene vragen rond de opvoeding van je pup.

DSC_1408.JPG
Vizsla Dogs

Opvangklas

In onze opvangklas (maximum 2 honden per les) komen alle honden ouder dan 6 maanden die starten op Kyon.  Wij zullen nooit een nieuwe hond zomaar laten starten in onze A-klas, zonder dat deze minstens 1 opvangles heeft gehad. In de opvangklas gaan we voornamelijk het karakter en de socialisatie van de hond beoordelen. Ook maken wij van de gelegenheid gebruik om nieuwe geleider de basis aan te leren. Na goedkeuring van de voorzitter kan je starten in de A-klas. Honden met ernstige gedragsproblemen kunnen  voor de veiligheid van de instructeurs en andere geleiders niet toegelaten worden in de A-klas.

A-klas

In de A-klas gaan we verder op de eerder aangeleerde oefeningen in de puppy- of opvangklas. We focussen ons voornamelijk op het correct volgen en de socialisatie naar andere honden en geleiders. Het wordt nog te vaak onderschat wat het belang is van de hondenschool tijdens de puberteit van je viervoeter.

Naast het aangelijnd werken starten we ook met het los werken. Het is een absolute vereiste dat je op een gecontroleerde manier los kan werken voor je naar de B-klas kan overgaan.

DSC_1117_edited.jpg
_EFR4450.jpg

B-klas

Na het slagen voor de A-B overgangsproef start je in de B-klas. In de B-klas leggen we de focus op het los werken met de hond. Niet enkel het oproepen, maar ook de "blijf", het volgen en de apport worden nu zonder leiband geoefend. In de B-klas leren we ook veel nieuwe zaken zoals de houding "staan", tempowissels tijdens een volgoefening, de zit-voor, ...

C-klas

In de C-klas maken we onze leden klaar om deel te nemen aan de officiële brevetproef. We leren hier de "plaats" aan, roepen onze honden op vanop 30m afstand, ... Ook maken we de aangeleerde oefeningen steeds moeilijker zodat dit ook in de C-klas een uitdaging blijft voor de honden.

image_00029_edited.jpg
_EFR8691.JPG

D-klas

De D-klas is onze hoogste klas. Deze leden zijn klaar om aan een Debutantenwedstrijd deel te nemen indien zij dit wensen. Verder gaan we de honden en baasjes blijven triggeren door de oefeningen moeilijker te maken, werken op en rond de toestellen.

Lesuren

Zondag:

Puppy: 9u30 - 10u00

Opvang: 9u30 - 10u00 OP AFSPRAAK

A-klas: 10u00 - 11u00

B-klas: 10u00 - 11u00

C-klas: 11u10 - 12u10

D-klas: 11u10 - 12u10

Woensdag:

Puppy: 19u30 - 20u00

Opvang: 19u30 - 20u00 OP AFSPRAAK

A-klas: 20u00 - 20u45

B-klas: 20u00 - 20u45

C-klas: 20u45 - 21u30

D-klas: 20u45 - 21u30

bottom of page